Eko Bakkerij Bolhuis

Jubbega - Friesland

 

Berend Bolhuis van Bakker Bolhuis in Jubbega is een bakker in hart en nieren. In 1963 is de familie een bakkerswinkel gestart in het dorp.

 


Biologische, ambachtelijke, eerlijke en vooral smakelijke producten, daar staat Bakker Bolhuis voor. In 2002 heeft Berend het stokje overgenomen van zijn vader. Ze gebruiken biologische granen uit de streek. Hierdoor blijft een hoge kwaliteit van de brood- en banketproductengehandhaafd. Het meel komt van Molen ’t Lam uit Woudsend. 

Ze maken onder andere verschillende soorten brood, Fries roggebrood, Fryske dûmkes, diverse koekjes, kruidkoeken, gist- en desembroden, crackers, beschuit en andere lekkernijen.” Ook brood gemaakt van honderd procent Spelt en Kamut, koemelkvrije producten en producten voor veganisten.

Op de website staat veel informatie over de verschillende granen en hun voedingswaarde, ook kun je per product de ingrediënten lezen.

De producten zijn ook te koop bij de biologische markten op woensdag in Dokkum, donderdag in Drachten, vrijdag in Leeuwarden en op zaterdag in Frederiksoord . Daarnaast  is er verkoop van produkten bij Bakkerij van der molen in Wijnjewoude, Haulerwijk, Donkerbroek, Ureterp en Bakkeveen.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m vrijdag van 8.30  tot 18.00 uur
Zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur